BELANGRIJKE TIP: Bespaar op je herstellingskosten en breng je toestel zelf binnen in ons atelier.
Doorlopend open op maandag en donderdag tussen 9u00 en 18u00.

Onderhoud en herstelling kookplaten - Inductiekookplaten - Vitrokeramische kookplaten

Is uw kookplaat defect? Voor de herstelling kan u een beroep op ons doen. Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. Wij herstellen alle gangbare merken kookplaten.

De huidige moderne kookplaten zijn bijna allen vitrokeramisch, al dan niet met inductie. Veelal ook niet meer met knoppenbediening, maar met tiptoetsbediening of touch-control. Hierbij kan het gebeuren dat deze bediening niet meer werkt doordat de kinderveiligheid aanstaat of de sensoren zijn niet meer gevoelig voor bediening.

  • Om het kinderslot te deactiveren volstaat meestal 5 seconden te sensor met de sleutel aan te raken, of raadpleeg uw handleiding om de kinderbeveiliging uit te schakelen.
  • Indien de sensoren voor de bediening niet meer werken kan je ook eens proberen om de zekeringen van de kookplaat uit te schakelen gedurende 5 minuten en dan de spanning opnieuw terug inschakelen. Is het probleem nog niet opgelost contacteert U ons best om de kookplaat na te zien en te herstellen.

Indien uw vitrokeramiche kookplaat krassen vertoont, komt dit voort van de bodem van uw bak- en braadpannen. Controleer daarom de onderkant van uw pannen. Zorg er tevens voor dat er aan de onderkant van uw kookpotten geen zand zit (bvb. door het schillen van aardappelen kan er zand op uw keukenwerkblad terecht komen).

Hulp nodig? Vraag nu uw online interventie aan.

Dringende interventie nodig?