Recyclage van huishoudtoestellen: een duurzame keuze

Mariakerke, Gent – bij Dokter Elektro, gevestigd aan de Wijmenstraat 18C in Mariakerke bij Gent, is duurzaamheid meer dan een trend; het is een integraal onderdeel van onze servicefilosofie. Als erkend servicestation voor huishoudtoestellen begrijpen we de impact van onze werkzaamheden op het milieu en zetten we ons in voor het bevorderen van recyclage en hergebruik van apparatuur.

Een groene benadering
Marc Leyre, oprichter van Dokter Elektro en al meer dan drie decennia een expert in huishoudapparaten, benadrukt het belang van recyclage: “Elk toestel dat we repareren, is een toestel minder op de afvalberg. Maar soms is reparatie niet meer mogelijk. Dan zorgen we ervoor dat de apparaten op een verantwoorde manier gerecycled worden.”

Bij Dokter Elektro worden klanten aangemoedigd om verouderde of defecte apparaten niet weg te gooien, maar te laten beoordelen voor een mogelijke reparatie of recycling. “Veel onderdelen zijn nog herbruikbaar of recyclebaar, wat significant bijdraagt aan de vermindering van milieu-impact,” zegt Leyre.

Tips voor onderhoud
Een lange levensduur van huishoudtoestellen begint bij goed onderhoud. Hier zijn enkele tips van Dokter Elektro om uw apparaten in topconditie te houden:

  1. Lees altijd de handleiding voor specifieke onderhoudsinstructies.
  2. Reinig regelmatig filters en ontluchtingsopeningen om oververhitting en energieverspilling te voorkomen.
  3. Inspecteer snoeren en aansluitingen op tekenen van slijtage of beschadiging.
  4. Ontkalk watergebruikende apparaten zoals wasmachines en koffiezetapparaten om hun efficiëntie te behouden.

Nieuwigheden in de markt
Dokter Elektro blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt om klanten de beste service te kunnen bieden. Recente innovaties omvatten energiezuinigere modellen en slimme huishoudapparaten die op afstand kunnen worden bediend, wat bijdraagt aan zowel gebruiksgemak als energiebesparing.

Voor reparaties, onderhoud of advies over recyclage, kunnen klanten contact opnemen met Marc Leyre via GSM 0477 633 799 of langskomen in onze winkel. Samen werken we aan een duurzamere toekomst.

Dokter Elektro – Uw partner voor een duurzaam huishouden.

Lees ook volgende artikels

  • 246 words1,2 min read
    Read More
  • 305 words1,5 min read
    Read More
  • 246 words1,3 min read
    Read More