Herstellen van je vaatwasser

vaatwasser herstellen

Je vaatwasser laat je op een dag in de steek. Ofwel is hij plotseling defect of hij reageert helemaal niet meer. Net op een moment dat je hem het meeste nodig hebt. Dan komen wij jouw vaatwasser repareren.

Er staat een berg afwas in je keuken en op het moment dat je alles in de vaatwasser wilt steken, laat die jou in de steek. Hij is plotseling defect of je vaatwasser reageert niet meer. Om je ​vaatwasser te herstellen​, kan je een beroep doen op ons. Wij helpen je bij alle herstellingen, zelfs om je vaatwasser te repareren. Maar welke problemen kan je vaatwasser allemaal hebben? Kan je zelf storingen verhelpen of niet? Wij geven het antwoord op al je vragen.

Problemen bij je vaatwasser

Er zijn een heleboel problemen die de storing van je vaatwasser kunnen veroorzaken. Wij lijsten even voor je op met welke problemen je te maken kan krijgen.

●  Een van de problemen die je kan tegenkomen, zijn problemen met de circulatie- en afvoerpompen. Deze problemen kunnen ervoor zorgen dat er nog water in de vaatwasser blijft staan. Blijft er water in staan? Dan is de afvoerpomp verstopt. Het probleem van de afvoerpomp kan ontstaan doordat de filter te vol is of niet goed is vastgedraaid. Je kan zelf even kijken om het probleem op te lossen door de filter los te maken en te reinigen. Je kan ook kijken naar het afvoerbuisje. Zit er vuil of vettigheid in? Reinig dan ook het afvoerbuisje. Blijft er nog altijd water in je vaatwasser staan? Neem dan ​contact​ met ons op. Dan kijken we wat we aan de afvoerpomp kunnen doen om jouw vaatwasser zo snel mogelijk te herstellen.

●  Een ander probleem kan te maken hebben met de bedieningstoetsen.

●  Ook de droogfunctie kan voor problemen zorgen. Dat je vaat niet droog uit de vaatwasser komt, kan je misschien zelf oplossen. Zo kan je controleren of bijvoorbeeld de borden correct geplaatst zijn. Is dit niet het geval? Draai ze dan eens om. op die manier kan het water er makkelijker afvloeien. Maar wat kan je nog doen om je vaat droog uit de vaatwasser te krijgen? Je kan ook opteren om sproeimiddel te gebruiken. Dit zorgt voor betere droogresultaten. Heb je nog niet het gewenste effect? Zet dan de deur van je vaatwasser na het einde van de cyclus op een kier, maar maak hem nog niet meteen leeg. Wacht minstens 30 minuten. Op die manier kan de resterende vochtigheid verdampen. Heb je een vaatwasser die aangesloten is op een warmtetoevoer? Ga dan na of het verenigbaar is met warm water. Er bestaan modellen die hiervoor koud water gebruiken om de kuip af te koelen. Zo verhoogt ook de condensatie, wat op zijn beurt opnieuw het drogen van de vaat bevordert. Blijf je nog altijd hetzelfde probleem hebben met je vaatwasser? Neem dan gerust contact​ met ons op en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

●  Net zoals de vakjes die bestemd zijn voor het afwasmiddel of het zout ook voor problemen kunnen zorgen. Deze vakjes kunnen blokkeren.

●  Ook de sproeiarm en deurrubbers kunnen voor de nodige problemen zorgen. De deurrubbers kunnen namelijk versleten zijn door het vuil, afwasmiddel en heet water. Op die manier kunnen ze het water niet goed meer tegen houden. Ook de sproeiarm kan deze problemen veroorzaken. Die kan namelijk blokkeren door een te hoog bord en zo water spuiten richting de deur.

● Tenslotte kan ook de filter voor problemen zorgen.

Kan ik storingen ook zelf verhelpen?

Er zijn een heleboel storingen die je vaatwasser kan hebben. Maar er zijn ook een heleboel oplossingen die je eerst zelf kan doen.

●  Zo kan je regelmatig de filter reinigen van je vaatwas. Hiermee kan je al veel problemen oplossen.

●  Soms helpt het om je vaatwas even te resetten. Wil je dit doen? Dan kijk je best even in de gebruiksaanwijzing. Ook als je een foutmelding krijgt op de display van je vaatwasser, raadpleeg je best even de gebruiksaanwijzing.

●  Bij je vaatwas heb je verschillende programma’s met verschillende temperaturen. Gebruik regelmatig eens het programma met de hoogste temperatuur. Op die manier voorkom je bacterievorming.

●  Wat je ook regelmatig eens kan doen, is je vaatwasser leeg laten draaien. Je kan er het best vaatwasreiniger in doen en het heetste programma van je vaatwasser kiezen. Op die manier wordt je vaatwasser volledig gereinigd. Wat goed is tegen achtergebleven etensresten of andere bacteriën.

Helpen deze oplossingen niet en heeft je vaatwas nog altijd storing of andere problemen? Aarzel dan zeker niet om ons te ​contacteren​. Wij helpen je graag verder. Je kan er voor kiezen om je vaatwas zelf binnen te brengen in ons atelier in Gent, maar je kan ons ook contacteren​ voor een herstelling aan huis.