Werkplaats te Gent (Mariakerke) gesloten tot 7/6/2023. 

Snelle diagnose en herstelling van MIELE-toestellen

diagnos en herstelling Miele huishoudtoestellen

Vraag je je af hoe wel in veel gevallen binnen de 15 minuten een accurate diagnose kunnen stellen? Simpel, omdat de technologie ook bij huishoudtoestellen niet stilstaat. Neem nu de vaatwassers, wasmachines en keukentoestellen van Miele bijvoorbeeld. Net zoals bij een moderne auto beschikken de recente toestellen van Miele over een heuse interface voor het aansluiten van een diagnosetoestel.

Deze MDU-interface stelt ons in staat om het huishoudtoestel aan te sluiten op een laptop met specifieke diagnosesoftware. Zo kunnen we ondermeer de logs met de foutmeldingen ophalen. Meestal geeft dit al een goede indicatie van het probleem. Daarnaast kunnen we elke component van het toestel uittesten: sensoren, verwarmingselementen, pompen, motoren, kleppen, ventielen, schakelaars en regelaars geven hun geheimen prijs.

Een diagnose bij Miele-toestellen is meestal dan ook vrij snel gedaan.

Dankzij de interface kunnen we de software-updates uitvoeren zodat je huishoudtoestel na onze interventie over de meest recente versie beschikt. Ook het bijstellen of herprogrammeren van gebruikersinstellingen gebeuren via deze interface.

Al deze diagnoses kunnen gebeuren zonder dat het toestel helemaal moet worden gedemonteerd. Service, diagnose en probleemoplossingen voor Miele-toestellen zijn hierdoor heel eenvoudig.